Reklama
Hlavné jedlá

Špagetové lasagne – rýchly recept

Reklama

Keď sa neviete rozhodnúť či chcete lasagne alebo špagety, uvarte si špagetové lasagne.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet
  • 2 vajcia
  • 65 g  nastrúhaný parmezán
  • 2 PL olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 PL paradajkovej pasty
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • sušené oregano
  • 250 g ricotta
  • 250 g strúhaná mozzarella
  • petržlenovú vňať

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pridáme 1 vajce a parmezán a premiešame
  2. Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita asi 5 minút. Primiešame cesnak a restujeme ešte ďalšiu minútu. Pridáme mleté ​​hovädzie mäso, a dusíme, kým mäso nezačne hnednúť, asi 6 minút. Tuk z panvice vylejeme a pridáme paradajkovú pastu. Premiešame, potom pridáme drvené paradajky a oregano. Dochutíme soľou a korením a dusíme 10 minút.
  3. Reklama
  4. Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si zmiešame ricottu a zvyšné vajce. Poriadne premiešame.
  5. Na dno zapekacej misy nalejeme tenkú vrstvu omáčky, navrch dáme polovicu špagiet, zalejeme asi polovicou zvyšnej omáčky, polovicou ricottovej zmesi a polovicou mozzarelly. Pridáme zvyšné špagety, zvyšnú omáčku, zvyšnú riccottovú zmes a na vrch zvyšok mozarelly.
  6. Pečieme, kým sa syr neroztopí ( asi 20 – 30 minút). Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023