Preskočiť na obsah
...

Keď sa neviete rozhodnúť či chcete lasagne alebo špagety, uvarte si špagetové lasagne.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet 
  • 2 vajcia 
  • 65 g  nastrúhaný parmezán 
  • 2 PL olivový olej 
  • 1 cibuľa 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 450 g mletého hovädzieho mäsa 
  • 2 PL paradajkovej pasty 
  • 1 plechovka drvených paradajok 
  • sušené oregano 
  • 250 g ricotta 
  • 250 g strúhaná mozzarella 
  • petržlenovú vňať 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pridáme 1 vajce a parmezán a premiešame 
  2. Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita asi 5 minút. Primiešame cesnak a restujeme ešte ďalšiu minútu. Pridáme mleté ​​hovädzie mäso, a dusíme, kým mäso nezačne hnednúť, asi 6 minút. Tuk z panvice vylejeme a pridáme paradajkovú pastu. Premiešame, potom pridáme drvené paradajky a oregano. Dochutíme soľou a korením a dusíme 10 minút.  
  3. Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si zmiešame ricottu a zvyšné vajce. Poriadne premiešame.  
  4. Na dno zapekacej misy nalejeme tenkú vrstvu omáčky, navrch dáme polovicu špagiet, zalejeme asi polovicou zvyšnej omáčky, polovicou ricottovej zmesi a polovicou mozzarelly. Pridáme zvyšné špagety, zvyšnú omáčku, zvyšnú riccottovú zmes a na vrch zvyšok mozarelly.  
  5. Pečieme, kým sa syr neroztopí ( asi 20 – 30 minút). Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.  
Ďalšie inšpirácie
Svetové recepty