Keď sa neviete rozhodnúť či chcete lasagne alebo špagety, uvarte si špagetové lasagne.
Ingrediencie
- 1 bal. špagiet
- 2 vajcia
- 65 g nastrúhaný parmezán
- 2 PL olivový olej
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 PL paradajkovej pasty
- 1 plechovka drvených paradajok
- sušené oregano
- 250 g ricotta
- 250 g strúhaná mozzarella
- petržlenovú vňať
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme, pridáme 1 vajce a parmezán a premiešame
- Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita asi 5 minút. Primiešame cesnak a restujeme ešte ďalšiu minútu. Pridáme mleté hovädzie mäso, a dusíme, kým mäso nezačne hnednúť, asi 6 minút. Tuk z panvice vylejeme a pridáme paradajkovú pastu. Premiešame, potom pridáme drvené paradajky a oregano. Dochutíme soľou a korením a dusíme 10 minút.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si zmiešame ricottu a zvyšné vajce. Poriadne premiešame.
- Na dno zapekacej misy nalejeme tenkú vrstvu omáčky, navrch dáme polovicu špagiet, zalejeme asi polovicou zvyšnej omáčky, polovicou ricottovej zmesi a polovicou mozzarelly. Pridáme zvyšné špagety, zvyšnú omáčku, zvyšnú riccottovú zmes a na vrch zvyšok mozarelly.
- Pečieme, kým sa syr neroztopí ( asi 20 – 30 minút). Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.