Preskočiť na obsah

Špagety carbonara s parmezánom a slaninou, tradičný a overený taliansky recept

Špagety carbonara s parmezánom a slaninou - tradičný a overený taliansky recept

Špagety carbonara sú veľmi chutným talianskym pokrmom, ktorého príprava zaberie približne 30 minút. Na toto jedlo vám budú stačiť špagety, slanina, vajcia, parmezán, trochu olivového oleja, soľ a korenie.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na špagety carbonara

  • 1 balíček špagiet  
  • 100 g slaniny  
  • 3 vajcia  
  • 1 vaječný žĺtok  
  • 100 g pecorino romano alebo parmezán 
  • 1 PL olivového oleja  
  • Čierne korenie  
  • Soľ 

Postup prípravy špagiet carbonara

  1. Vo veľkej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej, opečieme slaninu do chrumkava a odstavíme. 
  2. V miske dobre vyšľaháme celé vajcia a žĺtok. Vmiešame nastrúhaný syr a odložíme. 
  3. Špagety uvaríme v poriadne slanej vode. Cestoviny scedíme, časť vody z varenia si odložíme.  
  4. Do väčšej panvici vložíme cestoviny s vaječnou zmesou, slaninou spolu s tukom zo slaniny. Poriadne premiešame, aby boli všetky špagety natreté zmesou. Dochutíme soľou, pridáme vodu z cestovín, rýchlo premiešame a hneď odstavíme z ohňa.  
  5. Omáčka by mala mať krémovú textúru, ktorá sa stratí, ak cestoviny zostanú na ohni príliš dlho. Cieľom je uvariť vajce teplom cestovín a nie teplom ohňa.  
  6. Podávame ihneď s množstvom korenia a podľa potreby s väčším množstvom parmezánu. 
REKLAMA
33x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Špagety carbonara s parmezánom a slaninou, tradičný a overený taliansky recept”

  1. Pingback: Recepty na špagety s omáčkou, jednoduché špagety 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *