Reklama
Bezmäsité jedlá

Špagety Puttanesca s ančovičkami – TOP recept

Reklama

Cestoviny puttanesca s mimoriadne voňavou omáčkou si určite obľúbite. Prekypujúce chuťou a tak jednoduché na prípravu, že na tieto cestoviny budete mať chuť každý týždeň. Omáčka je vyrobená z množstva cesnaku a ančovičiek, na ktorých sa okamžite stanete závislými, a kapary a olivy dodajú pokrmu dokonalú slanosť.

Ingrediencie

  • 1 bal špagiet
  • 4 PL olivový olej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 filety sardel
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 60 g olivy kalamata
  • 35 g kapary
  • Mletá červená paprika
  • soľ
  • Čerstvo nastrúhaný parmezán na servírovanie

Postup prípravy

Reklama
  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom.
  2. Vo veľkej panvici na strednom ohni si rozohrejeme olej. Pridáme cesnak a restujeme, kým nebude voňavý, asi 1 minútu. Potom pridáme ančovičky a restujeme ďalšiu minútu. Nakoniec pridáme paradajky, olivy, kapary a mletú červenú papriku. Privedieme do varu, potom znížime teplo a necháme variť 15 minút. Vypneme, pridáme uvarené špagety, poriadne premiešame, aby sa obalili v omáčke a pred podávaním posypeme parmezánom.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023