Zeleninové špagety sú dokonalým spôsobom, ako spotrebovať zvyšky zeleniny. Použite čokoľvek, čo máte po ruke a vychutnajte si toto jednoduché a rýchle jedlo.

Ingrediencie

  • 1 bal. špagiet 
  • 1 PL olivový olej 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 malé cukety 
  • 1 mrkva 
  • 1 červená cibuľa 
  • 1 rajčinová pasta 
  • 1 plechovka drvených paradajok 
  • Sušené oregano 
  • Sušený tymián 
  • Mletá červená paprika 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • Nakrájaná bazalka, na ozdobu 
  • Čerstvo nastrúhaný parmezán, na ozdobu 

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej, pridáme cesnak a restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme nakrájanú cuketu, mrkvu, na kolieska nakrájanú cibuľu a restujeme asi 7 minút. Vmiešame paradajkovú pastu, pridáme drvené paradajky a dochutíme oreganom, tymiánom, červenou paprikou, soľou a korením, dusíme 10 minút. 
  3. Pridáme špagety, ½ hrnčeka vody z cestovín a poriadne premiešame, aby sa špagety obalili. Podľa potreby môžeme priliať viac vody z cestovín, aby nebola omáčka príliš hustá. 
  4. Pred podávaním ozdobíme bazalkou a posypeme parmezánom.