Zeleninové špagety sú dokonalým spôsobom, ako spotrebovať zvyšky zeleniny. Použite čokoľvek, čo máte po ruke a vychutnajte si toto jednoduché a rýchle jedlo.
Ingrediencie
- 1 bal. špagiet
- 1 PL olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 malé cukety
- 1 mrkva
- 1 červená cibuľa
- 1 rajčinová pasta
- 1 plechovka drvených paradajok
- Sušené oregano
- Sušený tymián
- Mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
- Nakrájaná bazalka, na ozdobu
- Čerstvo nastrúhaný parmezán, na ozdobu
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Pred scedením si odložíme hrnček vody z cestovín. Zvyšnú vodu scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do veľkej panvice si dáme rozohriať olej, pridáme cesnak a restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme nakrájanú cuketu, mrkvu, na kolieska nakrájanú cibuľu a restujeme asi 7 minút. Vmiešame paradajkovú pastu, pridáme drvené paradajky a dochutíme oreganom, tymiánom, červenou paprikou, soľou a korením, dusíme 10 minút.
- Pridáme špagety, ½ hrnčeka vody z cestovín a poriadne premiešame, aby sa špagety obalili. Podľa potreby môžeme priliať viac vody z cestovín, aby nebola omáčka príliš hustá.
- Pred podávaním ozdobíme bazalkou a posypeme parmezánom.