Preskočiť na obsah

Špenátová Frittata, originálny recept

Špenátová Frittata - originálny recept

Ľahké a rýchle jedlo pre akúkoľvek príležitosť. Tento recept na špenátovú frittatu obsahuje čerstvý špenát, cibuľu, cesnak, parmezán a kozie syry a sušené paradajky.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na špenátovú frittatu

  • 9 vajec 
  • 2 PL mlieka 
  • 30 g strúhaného parmezánu 
  • 1/4 ČL soli 
  • 1/8 ČL mletého čierneho korenia 
  • 2 PL olivového oleja 
  • 1 cibuľa 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • 2 PL krájaných sušených paradajok 
  • 225 g baby špenátu 
  • 56 g kozieho syra 

Postup prípravy špenátovej frittaty

  1. V miske si vyšľaháme vajcia, mlieko a parmezán. Vmiešame soľ a korenie a odložíme bokom. 
  2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej na miernej teplote. Pridáme cibuľu a restujeme do sklovita asi 4 až 5 minút. Pridáme cesnak a sušené paradajky a ešte minútku restujeme. Po hrstiach pridávame špenát a premiešame s cibuľou. Keď čerstvý špenát začne vädnúť, pridáme do panvice ďalšiu hrsť špenátu a premiešame.  
  3. Keď bude v panvici všetok špenát, zmes rovnomerne rozložíme po celom dne panvice a zalejeme vaječnou zmesou.  
  4. Špachtľou nadvihneme špenátovú zmes po stranách panvice, aby vaječná zmes pretiekla pod ňu. Vrch frittatovej zmesi posypeme kúskami kozieho syra. 
  5. Znížime teplotu na minimum a panvicu prikryjeme. Necháme variť na varnej doske 10 až 13 minút, kým frittata stuhne. Stred by mal byť stále trasľavý.  
  6. Predhrejeme si rúru na 180 °C a pečieme 3 – 4 minúty.  
REKLAMA
22x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *