Špenátové muffiny sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí sa snažia zvýšiť príjem zeleniny do svojej stravy. Tieto muffiny sú ľahko stráviteľné a výživné, pretože obsahujú špenát, ktorý je plný vitamínov a minerálov. Špenát dodá muffinom jemnú zelenú farbu a chuť, ktorá sa krásne hodí k iným ingredienciám, ako sú napríklad syr, cibuľa alebo paradajky. Špenátové muffiny sa výborne hodia na raňajky, desiatu alebo ako súčasť ľahkého obeda. Sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete si s nimi pohrať s rôznymi prísadami a dochucovačmi podľa vlastného vkusu.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na špenátové muffiny
- 10 vajec
- 60 ml mlieka
- soľ
- 1/4 ČL čierne korenie
- 2 – 3 strúčky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- 50 g baby špenátu
- 120 g cherry paradajok
- 100 g mozzarella
- maslo
Postup prípravy špenátových muffín
- Rúru predhrejeme na 170 °C.
- V panvičke si na masle osmažíme nadrobno nasekanú cibuľku do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Vypneme z ohňa a odstavíme bokom.
- V mise si vyšľaháme vajcia, mlieko, soľ, korenie a osmaženú cibuľku s cesnakom. Špenát prelejeme vriacou vodou.
- Plech na muffiny vymažeme olejom alebo maslom a každý košíček na muffiny naplníme do ½ vaječnou zmesou.
- Do každého košíčka dáme navrch vaječnej zmesi lyžicu nasekaného špenátu, lyžicu nasekaných paradajok a lyžicu strúhanej mozarelly. Jemne premiešane, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pečieme asi 20 – 25 minút.
Pingback: Lacné recepty pred výplatou, rýchly obed z ničoho 2023 | Svetové recepty