Preskočiť na obsah

Stir-Fry s tofu

    Stir-Fry s tofu - rýchly recept

    Pripraviť chutné jedlo s tofu je niekedy naozaj ťažké. Väčšinou má nevýraznú chuť, ale s týmto receptom sa to stať nemôže. Vyskúšajte úžasné Stir-Fry s tofu, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho.

    Ingrediencie

    Tofu 

    • 1 blok extra tuhého tofu 
    • 1 PL sójová omáčka 
    • 1 PL sezamový olej 
    • mleté ​​čierne korenie 
    • 2 PL kukuričný škrob 

    Stir-Fry  

    • 3 PL olivový olej 
    • soľ 
    • 3 strúčiky cesnaku 
    • 1 PL strúhaný zázvor 
    • 180 g fazule  
    • 2 malé mrkvy 
    • 1 malá brokolica 
    • 1 červená paprika  
    • 2 cibule 

    Omáčka 

    • 2 PL sójová omáčka 
    • 2 ČL sezamový olej 
    • 60 ml voda 
    • 2 PL hnedý cukor 
    • 2 ČL kukuričný škrob 

    Postup

    1. V osolenej vriacej vode povaríme tofu asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme odkvapkať v cedníku vystlanom papierovými utierkami. Keď dostatočne vychladne, jemne ho vyžmýkame a osušíme. Potom ho nakrájame na kúsky veľkosti sústa, pridáme sójovú omáčku, sezamový olej a čierne korenie. Keď sa tekutiny absorbujú, primiešame kukuričný škrob. 
    2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridáme tofu a za občasného otáčania ho opečieme zo všetkých strán asi 7 -8 minút. Dochutíme soľou a korením, povyberáme tofu z panvice a odložíme bokom. 
    3. Do tej istej panvice dáme rozohriať zvyšnú PL oleja. Pridáme cesnak a zázvor a restujeme, kým nezačne cesnak rozvoniavať, asi 1 minútu. Vmiešame fazuľu, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú brokolicu, červenú papriku a zelenú cibuľku. Dusíme do mäkka, asi 8 až 10 minút. Dochutíme soľou a korením. 
    4. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, vodu, hnedý cukor a kukuričný škrob. Tofu vrátime na panvicu a polejeme omáčkou. Za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.  
    Ďalšie inšpirácie