Pripraviť chutné jedlo s tofu je niekedy naozaj ťažké. Väčšinou má nevýraznú chuť, ale s týmto receptom sa to stať nemôže. Vyskúšajte úžasné Stir-Fry s tofu, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho.

Ingrediencie

Tofu 

  • 1 blok extra tuhého tofu 
  • 1 PL sójová omáčka 
  • 1 PL sezamový olej 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • 2 PL kukuričný škrob 

Stir-Fry  

  • 3 PL olivový olej 
  • soľ 
  • 3 strúčiky cesnaku 
  • 1 PL strúhaný zázvor 
  • 180 g fazule  
  • 2 malé mrkvy 
  • 1 malá brokolica 
  • 1 červená paprika  
  • 2 cibule 

Omáčka 

  • 2 PL sójová omáčka 
  • 2 ČL sezamový olej 
  • 60 ml voda 
  • 2 PL hnedý cukor 
  • 2 ČL kukuričný škrob 

Postup prípravy

  1. V osolenej vriacej vode povaríme tofu asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme odkvapkať v cedníku vystlanom papierovými utierkami. Keď dostatočne vychladne, jemne ho vyžmýkame a osušíme. Potom ho nakrájame na kúsky veľkosti sústa, pridáme sójovú omáčku, sezamový olej a čierne korenie. Keď sa tekutiny absorbujú, primiešame kukuričný škrob. 
  2. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridáme tofu a za občasného otáčania ho opečieme zo všetkých strán asi 7 -8 minút. Dochutíme soľou a korením, povyberáme tofu z panvice a odložíme bokom. 
  3. Do tej istej panvice dáme rozohriať zvyšnú PL oleja. Pridáme cesnak a zázvor a restujeme, kým nezačne cesnak rozvoniavať, asi 1 minútu. Vmiešame fazuľu, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú brokolicu, červenú papriku a zelenú cibuľku. Dusíme do mäkka, asi 8 až 10 minút. Dochutíme soľou a korením. 
  4. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, vodu, hnedý cukor a kukuričný škrob. Tofu vrátime na panvicu a polejeme omáčkou. Za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.