Reklama
Ázijská kuchyňa

Stir-Fry s tofu – rýchly recept

Reklama

Pripraviť chutné jedlo s tofu je niekedy naozaj ťažké. Väčšinou má nevýraznú chuť, ale s týmto receptom sa to stať nemôže. Vyskúšajte úžasné Stir-Fry s tofu, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho.

Ingrediencie

Tofu 

  • 1 blok extra tuhého tofu
  • 1 PL sójová omáčka
  • 1 PL sezamový olej
  • mleté ​​čierne korenie
  • 2 PL kukuričný škrob

Stir-Fry  

  • 3 PL olivový olej
  • soľ
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL strúhaný zázvor
  • 180 g fazule
  • 2 malé mrkvy
  • 1 malá brokolica
  • 1 červená paprika
  • 2 cibule

Omáčka 

  • 2 PL sójová omáčka
  • 2 ČL sezamový olej
  • 60 ml voda
  • 2 PL hnedý cukor
  • 2 ČL kukuričný škrob

Postup prípravy

  1. V osolenej vriacej vode povaríme tofu asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme odkvapkať v cedníku vystlanom papierovými utierkami. Keď dostatočne vychladne, jemne ho vyžmýkame a osušíme. Potom ho nakrájame na kúsky veľkosti sústa, pridáme sójovú omáčku, sezamový olej a čierne korenie. Keď sa tekutiny absorbujú, primiešame kukuričný škrob.
  2. Reklama
  3. Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridáme tofu a za občasného otáčania ho opečieme zo všetkých strán asi 7 -8 minút. Dochutíme soľou a korením, povyberáme tofu z panvice a odložíme bokom.
  4. Do tej istej panvice dáme rozohriať zvyšnú PL oleja. Pridáme cesnak a zázvor a restujeme, kým nezačne cesnak rozvoniavať, asi 1 minútu. Vmiešame fazuľu, nastrúhanú mrkvu, nakrájanú brokolicu, červenú papriku a zelenú cibuľku. Dusíme do mäkka, asi 8 až 10 minút. Dochutíme soľou a korením.
  5. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, vodu, hnedý cukor a kukuričný škrob. Tofu vrátime na panvicu a polejeme omáčkou. Za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu – originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…

8 júna, 2023

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023