...

Čokoláda a arašidové maslo patria k sebe a tieto jednoduché sušienky to dokazujú.

Ingrediencie

  • 115 g masla izbovej teploty 
  • 130 g arašidového masla 
  • 100 g kryštálového cukru  
  • 110 g hnedého cukru 
  • 1 veľké vajce 
  • 190 g hladkej múky 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • Štipka soli 
  • Čokoládové kúsky (lupienky) 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 190 °C, dva plechy si vystelieme papierom na pečenie. V jednej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Do druhej misky si dáme maslo, arašidové maslo, oba cukry a šľaháme. Potom pridáme vajce a vymiešame do hladka.  
  2. Suché ingrediencie pomaly prisypávame do cesta a šľaháme, kým nám nevznikne cesto na sušienky. Do malej misky si dáme zopár lyžíc kryštálového cukru. Polievkovou lyžicou naberáme cesto a tvarujeme z neho guľky, ktoré jemne obalíme v cukre (prípadne posypeme). Guličky dáme na pripravený plech niekoľko centimetrov od seba. 
  3.  Pečieme asi 12 minút, kým nebudú zospodu zlatisté. Po vybratí z rúry vtlačíme kúsok čokolády do stredu koláčika.  
  4. Sušienky necháme pár minút chladnúť na plechu, potom ich vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.