Čokoláda a arašidové maslo patria k sebe a tieto jednoduché sušienky to dokazujú.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na sušienky s arašidovým maslom
- 115 g masla izbovej teploty
- 130 g arašidového masla
- 100 g kryštálového cukru
- 110 g hnedého cukru
- 1 veľké vajce
- 190 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- Štipka soli
- Čokoládové kúsky (lupienky)
Postup prípravy sušienok s arašidovým maslom
- Rúru si predhrejeme na 190 °C, dva plechy si vystelieme papierom na pečenie. V jednej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Do druhej misky si dáme maslo, arašidové maslo, oba cukry a šľaháme. Potom pridáme vajce a vymiešame do hladka.
- Suché ingrediencie pomaly prisypávame do cesta a šľaháme, kým nám nevznikne cesto na sušienky. Do malej misky si dáme zopár lyžíc kryštálového cukru. Polievkovou lyžicou naberáme cesto a tvarujeme z neho guľky, ktoré jemne obalíme v cukre (prípadne posypeme). Guličky dáme na pripravený plech niekoľko centimetrov od seba.
- Pečieme asi 12 minút, kým nebudú zospodu zlatisté. Po vybratí z rúry vtlačíme kúsok čokolády do stredu koláčika.
- Sušienky necháme pár minút chladnúť na plechu, potom ich vyberieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.