Preskočiť na obsah

Sušienky z farebného skla, vianočný recept

Sušienky z farebného skla - vianočný recept

Sviatočné koláčiky by mali zapôsobiť a koláčiky z farebného skla to určite urobia. Vyskúšajte tento vianočný recept, ktorý je oveľa jednoduchší ako sa zdá. Sušienky sa vykroja a vyplnia rozdrveným tvrdým farebným cukríkom, aby vytvorili krásne vyzerajúce okno.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na sušienky za farebného skla

  • 380 g hladká múka 
  • 1 ČL prášok do pečiva 
  •  Štipka soli 
  • 230g maslo 
  • 200 g kryštálový cukor 
  • 1 veľké vajce 
  • 1 PL mlieko 
  • 1/2 ČL mandľový extrakt 
  • Tvrdé cukríky, ako napríklad Bon pari 

Postup prípravy sušienok z farebného skla

  1. V mise si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. 
  2. V ďalšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do krémova. Pridáme vajce, mlieko, mandľový extrakt a šľaháme, kým sa zmes nespojí. Nakoniec postupne zašľaháme suché prísady, kým nám nevznikne kompaktné cesto. 
  3. Cesto rozdelíme na polovice, každú polovičku zabalíme do potravinovej fólie a do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.  
  4. Cukríky si rozdelíme podľa farieb a valčekom alebo tĺčikom ich rozdrvíme na menšie kúsky. 
  5. Rúru si predhrejeme na 180 °C a dva plechy vystelieme papierom na pečenie. Cesto si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi 0,6 cm. Vykrajujeme väčšie tvary a následne stredy vykrajujeme menšou vykrajovačkou. Takto vykrojené koláčiky ukladáme na plech vo vzdialenosti asi 1 cm od seba.  
  6. Do vykrojeného stredu umiestnime asi do ¾ rozdrvené cukríky. Takto pripravené plechy dáme asi na 30 minút do chladničky.  
  7. Pečieme 8 – 10 minút dozlatova. Po dopečení necháme úplne vychladnúť, až potom ich vyberáme z plechu.  
REKLAMA
10x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *