Preskočiť na obsah

Syrovo-pórová polievka, obľúbený recept

    Syrovo pórová polievka, obľúbený recept

    Syrovo-pórová polievka patrí medzi tie jedlá, ktoré sú nenáročné na prípravu, zároveň však poskytujú vysoký obsah výživových hodnôt a potešia svojou bohatou chutí. Je ideálnym riešením pre chladné jesenné či zimné dni, keď túžime po niečom teplom, sýtom a pritom zdravom.

    Hlavnou zložkou tejto polievky je pór, ktorý je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a železo. Tieto vitamíny a minerály sú dôležité pre udržiavanie zdravého imunitného systému, podporujú srdcovú činnosť a prispievajú k celkovému zdraviu nášho tela.

    Syrovo-pórová polievka je obzvlášť obľúbená pre svoju krémovú, syrovú chuť. Práve syr dáva tejto polievke jej charakteristický a nezameniteľný nádych. Strúhaný syr, ako je gouda alebo ementál, sa v polievke rozpustí, čo jej dodáva ten správny syrový nádych.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na syrovo-pórovú polievku

    • 1 l zeleninového vývaru
    • 2 črievka syru
    • 1 pór
    • Soľ
    • Vegeta
    • Petržlenová vňať
    • 2 krajce chleba
    • Bravčová masť
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy syrovo-pórovej polievky

    Varenie

    Do hrnca dáme vývar a privedieme do varu. Potom pridáme syr v črievku a miešame, kým sa nerozpustí.

    Krájanie

    Pór nakrájame na tenké plátky alebo kolieska a pridáme do syrovej polievky. Osolíme, ochutíme vegetou a krátko povaríme, kým nezmäkne.

    Opekanie

    Medzitým si na panvici rozohrejeme masť a opečieme na kocky nakrájaný chlieb.

    Servírovanie

    Polievku servírujeme s opečeným chlebíkom.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na syrovo-pórovú polievku

    Najčastejšie otázky o syrovo-pórovej polievke

    Aký syr je najlepší na syrovo-pórovú polievku?

    Najlepšie sa hodí tučné, stredne tvrdé syry, ktoré sa dobre rozpúšťajú, ako napríklad gouda, ementál, alebo gruyère. Záleží však na individuálnych preferenciách, môžete experimentovať aj s inými druhmi.

    Je syrovo-pórová polievka vhodná pre vegetariánov?

    Áno, syrovo-pórová polievka je vhodná pre vegetariánov. Je však potrebné zabezpečiť, aby vývar, ktorý používate, bol zeleninový, a nie mäsový.

    Môžem syrovo-pórovú polievku zamraziť?

    Táto polievka sa môže mraziť, avšak pri rozmrazení môže zmeniť svoju konzistenciu kvôli syru a smotane. Ak plánujete polievku mraziť, odporúčame ju rozmraziť pomaly v chladničke a následne ju jemne zohriať.

    Ako dlho vydrží syrovo-pórová polievka v chladničke?

    Syrovo-pórová polievka by mala vydržať v chladničke 3-4 dni. Uistite sa, že je dobre uzavretá a skladujte ju v chladnej časti chladničky.

    Môžem použiť inú zeleninu ako pór?

    Syrovo-pórová polievka je charakteristická svojou kombináciou syra a póru. Môžete však experimentovať a pridať iné druhy zeleniny, ako je brokolica alebo karfiol, pre rozmanitosť chuti a textúry.

    Môže syrovo-pórová polievka obsahovať lepok?

    Recept na syrovo-pórovú polievku, ako je popísaný, neobsahuje žiadne ingrediencie s lepkom. Vždy však dôkladne skontrolujte etikety všetkých zakúpených výrobkov, ako je aj vývar, aby ste sa uistili, že neobsahujú skrytý lepok.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie