Preskočiť na obsah

Tacos

    Hovädzie alebo kuracie plnené mexické Tacos, kompletný recept a návod na prípravu

    Tradičné mexické jedlo, ktoré sa pripravuje z pšeničnej alebo kukuričnej tortilly s náplňou. Môže obsahovať rôzne ingrediencie, vrátane hovädzieho, bravčového alebo kuracieho mäsa, morských plodov, fazule, zeleniny a syra, čo zaručuje príjemnú rozmanitosť pre každú chuťovú bunku.

    Ingrediencie

    Pico de gallo

    • 1x červená cibuľa
    • 2x paradajky
    • 1x citrón
    • Čerstvý koriander

    Salsa verde

    • 6 kusov zelených paradajok
    • 1x jalapeňo
    • 1/2 bielej cibule
    • Čerstvý koriander
    • 2 kusy limetiek
    • Soľ

    Tacos

    • 2 kusy kuracích pŕs prípadne hovädzie mäso
    • 2 kusy avokáda
    • Soľ
    • Chilli
    • 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
    • 1/2 čajovej lyžičky oregana
    • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
    • 2 kusy kukuričných tortíl

    Postup

    1. Pripravíme si Pico de Gallo: Do misky vložíme pokrájané paradajky na drobné kocky a cibuľu taktiež nadrobno.
    2. Pridáme najemno posekaný čerstvý koriander, soľ a polejeme šťavou z polky citróna.
    3. Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo citrónom, prípadne môžeme pridať habanero alebo jalapeňo. 
    4. Salsa verde: Predhrejeme si rúru na 200  °C. Na plech dáme paradajky a odstopkované jalapeňo, pečieme zo všetkých strán, pokiaľ nezačnú černieť a nebudú mať pluzgiere.
    5. Do mixéra vložíme  pokrájanú cibuľu, koriander, 2 polievkové lyžice limetkovej šťavy, soľ a rozmixujeme.  
    6. Pridáme horúce paradajky, jalapeňo a šťavu, ktorú pustili a znova rozmixujeme.
    7. Dochutíme podľa potreby soľou a limetkovou šťavou.
    8. Mäsko opečieme z oboch strán a nakrájame na tenké plátky, ktoré ešte doopekáme na panvičke s troškou oleja.
    9. Vyberieme ich a pokrájame na menšie kúsky.
    10. Pridáme soľ, oregano, chilli a sušený cesnak ( cesnak a chilli môžeme vynechať kvôli výraznej chut salsa verde).
    11. Premiešame a vypneme. 
    12. Tortilly si opečieme z oboch strán a servírujeme.
    13. Na polovicu tortilly dáme mäsko, pico de gallo, pokrájané avokádo a pokvapkáme salsou verde.
    14. Preložíme a podávame s nakrájanou limetkou. 
    Ďalšie inšpirácie