Tradičné mexické jedlo, ktoré sa pripravuje z pšeničnej alebo kukuričnej tortilly s náplňou. Môže obsahovať rôzne ingrediencie, vrátane hovädzieho, bravčového alebo kuracieho mäsa, morských plodov, fazule, zeleniny a syra, čo zaručuje príjemnú rozmanitosť pre každú chuťovú bunku.
Ingrediencie
Pico de gallo
- 1x červená cibuľa
- 2x paradajky
- 1x citrón
- Čerstvý koriander
Salsa verde
- 6 kusov zelených paradajok
- 1x jalapeňo
- 1/2 bielej cibule
- Čerstvý koriander
- 2 kusy limetiek
- Soľ
Tacos
- 2 kusy kuracích pŕs prípadne hovädzie mäso
- 2 kusy avokáda
- Soľ
- Chilli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky oregana
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
- 2 kusy kukuričných tortíl
Postup
- Pripravíme si Pico de Gallo: Do misky vložíme pokrájané paradajky na drobné kocky a cibuľu taktiež nadrobno.
- Pridáme najemno posekaný čerstvý koriander, soľ a polejeme šťavou z polky citróna.
- Premiešame a podľa potreby dochutíme soľou alebo citrónom, prípadne môžeme pridať habanero alebo jalapeňo.
- Salsa verde: Predhrejeme si rúru na 200 °C. Na plech dáme paradajky a odstopkované jalapeňo, pečieme zo všetkých strán, pokiaľ nezačnú černieť a nebudú mať pluzgiere.
- Do mixéra vložíme pokrájanú cibuľu, koriander, 2 polievkové lyžice limetkovej šťavy, soľ a rozmixujeme.
- Pridáme horúce paradajky, jalapeňo a šťavu, ktorú pustili a znova rozmixujeme.
- Dochutíme podľa potreby soľou a limetkovou šťavou.
- Mäsko opečieme z oboch strán a nakrájame na tenké plátky, ktoré ešte doopekáme na panvičke s troškou oleja.
- Vyberieme ich a pokrájame na menšie kúsky.
- Pridáme soľ, oregano, chilli a sušený cesnak ( cesnak a chilli môžeme vynechať kvôli výraznej chut salsa verde).
- Premiešame a vypneme.
- Tortilly si opečieme z oboch strán a servírujeme.
- Na polovicu tortilly dáme mäsko, pico de gallo, pokrájané avokádo a pokvapkáme salsou verde.
- Preložíme a podávame s nakrájanou limetkou.