Tento recept na kura tandoori je jednoduchý, pretože sa pečie na jednej panvici. Za jednoduchosťou sa však skrýva chutné jedlo, ideálne na víkendové obedy ale aj pre návštevy.
Ingrediencie
- 1 šálka obyčajného bieleho jogurtu
- 3 PL korenia tandoori masala
- 1/8 až 1/4 ČL chilli
- 8 vykostených kuracích stehien
- 2 bataty
- 1 PL olivového oleja
- 16 cherry paradajok
- Plátky citróna
- Voliteľné: Mletý čerstvý koriander a naan placky
Postup
- Vo veľkej miske zmiešame jogurt, korenie tandoori a podľa chuti chilli,. Pridáme kuracie mäso a poriadne premiešame. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke marinovať 6-8 hodín. Občas premiešame.
- Predhrejeme si rúru na 230° C. Kuracie mäso vložíme do vymasteného pekáča, pridáme sladké zemiaky; pokvapkáme olejom a pečieme asi 15 minút. Pridáme paradajky a plátky citróna. Pečieme cca 15-20 minút, alebo kým nebude mäso mäkké. Ak chcete, podávajte s koriandrom a chlebom naan.