Reklama
Zdravé recepty

Taštičky z lístkového cesta plnené špenátom – Veľkonočný recept

Reklama

Taštičky z lístkového cesta plnené špenátom sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý recept na chutné a zdravé jedlo. Lístkové cesto je naplnené vareným špenátom, ktorý je obohatený o cibuľu, cesnak, syr a korenie podľa chuti. Taštičky sa potom pečú v rúre, kým nezískajú zlatistú farbu a nezmäknú. Môžu byť podávané ako samostatné jedlo alebo ako príloha k rôznym omáčkam. Tento recept je tiež skvelou možnosťou na stravovanie v práci alebo na cesty, pretože sa dajú jednoducho prenášať a jesť kedykoľvek a kdekoľvek.

Ingrediencie

  • 2 balenia lístkového cesta
  • 300 g špenátového pretlaku
  • 30 ml olivového oleja
  • 1 väčšia biela cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • mletý muškátový oriešok
  • mletá červená paprika
  • biele mleté korenie
  • soľ
  • 2 vajcia
  • Kôra a šťava z 1 citróna
  • 15 g nasekanej petržlenovej vňate
  • 120 g feta syru
  • 20 g strúhaného parmezánu

Postup prípravy

  1. Do panvice dáme rozohriať olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme asi 5 – 7 minút do sklovita. Potom pridáme prelisovaný cesnak, muškátový oriešok, soľ a mletú červenú papriku a restujeme ďalšiu cca 1 minútu. Nakoniec pridáme baby špenát, dochutíme soľou a korením a miešame asi 2 minúty. Odstavíme z ohňa a dáme bokom chladiť.
  2. Rúru predhrejeme na 190 °C a formu na muffiny vymažeme olejom.
  3. Do špenátovej zmesi pridáme vajce spolu s citrónovou kôrou, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou, premiešame, aby sa spojili. Potom vmiešame fetu a parmezán.
  4. Plátky lístkového cesta rozrežeme na 9 štvorcov, ktorými vystelieme jednotlivé formy na muffiny a jemne zatlačíme. Na každé cesto dáme cca 1,5 – 2 PL špenátovej zmesi a jednotlivé rohy cesta spojíme uprostred. Druhé vajce rozšľaháme v hrnčeku a potrieme ním koláčiky.
  5. Pečieme do zlatista asi 25 minút a po dopečení necháme na mriežke vychladnúť.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Grilované paradajky s tahini dipom – najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou…

31 mája, 2023

Grilovaná špargľa – FIT recept na leto

Grilovaná špargľa je skvelá letná pochúťka, ktorá prináša do jedálnička výnimočnú chuť a textúru. Táto zelenina je bohatá na živiny…

27 mája, 2023

Grilované zeleninové špízy – vegetariánsky recept

Grilované zeleninové špízy sú výbornou voľbou pre vegetariánov, ale aj pre všetkých, ktorí radi vychutnávajú pestrofarebné a chutné jedlá. Tieto…

27 mája, 2023

Ako spracovať reďkovku – recept na nakladané reďkovky

Nakladané reďkovky sú skvelým spôsobom, ako využiť sezónne reďkovky a pridať do jedál chrumkavú a kyselo-sladkú príchuť. Tento konzervovaný pokrm…

26 mája, 2023

Citrónový džem – overený recept

Citrónový džem je vytvorený z citrónovej šťavy, citrónovej kôry, cukru a vody. Tieto ingrediencie sa spolu varia a zahustia, vytvárajúc…

24 mája, 2023

Sladká chilli omáčka – jednoduchý recept

Sladká chilli omáčka je populárna a viacúčelová omáčka, ktorá je známa svojou sladkou a pikantnou chuťou. Táto omáčka pochádza z…

24 mája, 2023
Reklama