Cheesecake ako roláda? Áno, aj to je možné. Vyskúšajte recept na úžasnú tekvicovú cheesecake roládu, ktorá je nielen dokonalým dezertom na poobede, ale aj skvelou pochúťkou pre každú návštevu.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na tekvicovú cheesecake roládu
- 130 g kryštálový cukor
- 100 g hladká múka
- 1/2 ČL soľ
- 1 ČL prášok do pečiva
- 1/2 ČL korenie pumpkin spice mix
- 3 vajcia
- 85 g tekvicové pyré
- Práškový cukor
- Olej alebo maslo na vymazanie
Plnka
- 340 g smotanový syr philadelphia alebo mascarpone
- 1 PL masla
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 160 g práškového cukru
- 1/2 ČL soľ
Korenie pumpkin spice mix
- 1 ČL mletej škorice
- ¼ ČL mletého muškátového orieška
- ¼ ČL mletého zázvoru
- ⅛ ČL mletých klinčekov
Postup prípravy tekvicovej cheesecake rolády
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a namažeme ho maslom alebo nastriekame sprejom na pečenie.
- Vo veľkej mise si zmiešame cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu, korenie, vajcia a tekvicové pyré, poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí. Vylejeme na pripravený plech a pečieme cca 15 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
- Keď je korpus upečený, vyberieme z rúry, preklopíme na kuchynskú textíliu bez textúry posypanú práškovým cukrom a odstránime papier na pečenie. Zrolujeme na poleno a necháme vychladnúť.
- Medzitým si vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, rozpustené maslo, vanilku, práškový cukor, soľ a vyšľaháme do hladka.
- Keď korpus vychladne, jemne ho rozvinieme a rovnomerne natrieme plnku. Zvinieme a môžeme poprášiť práškovým cukrom, prípadne servírujeme so šľahačkou.