Preskočiť na obsah

Tekvicová cheesecake roláda

...

Cheesecake ako roláda? Áno, aj to je možné. Vyskúšajte recept na úžasnú tekvicovú cheesecake roládu, ktorá je nielen dokonalým dezertom na poobede, ale aj skvelou pochúťkou pre každú návštevu.

Ingrediencie

  • 130 g kryštálový cukor 
  • 100 g hladká múka 
  • 1/2 ČL soľ 
  • 1 ČL prášok do pečiva 
  • 1/2 ČL korenie pumpkin spice mix 
  • 3 vajcia 
  • 85 g tekvicové pyré 
  • Práškový cukor 
  • Olej alebo maslo na vymazanie  

Plnka 

  • 340 g smotanový syr philadelphia alebo mascarpone 
  • 1 PL masla 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 
  • 160 g práškového cukru 
  • 1/2 ČL soľ 

Korenie pumpkin spice mix 

  • 1 ČL mletej škorice 
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška 
  • ¼ ČL mletého zázvoru 
  • ⅛ ČL mletých klinčekov 

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie a namažeme ho maslom alebo nastriekame sprejom na pečenie.  
  2. Vo veľkej mise si zmiešame cukor, múku, soľ, sódu bikarbónu, korenie, vajcia a tekvicové pyré, poriadne premiešame, kým sa zmes nespojí. Vylejeme na pripravený plech a pečieme cca 15 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.  
  3. Keď je korpus upečený, vyberieme z rúry, preklopíme na kuchynskú textíliu bez textúry posypanú práškovým cukrom a odstránime papier na pečenie. Zrolujeme na poleno a necháme vychladnúť.  
  4. Medzitým si vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, rozpustené maslo, vanilku, práškový cukor, soľ a vyšľaháme do hladka. 
  5. Keď korpus vychladne, jemne ho rozvinieme a rovnomerne natrieme plnku. Zvinieme a môžeme poprášiť práškovým cukrom, prípadne servírujeme so šľahačkou. 
Ďalšie inšpirácie
Svetové recepty