Tekvicové brownies predstavujú dokonalú kombináciu hlbokých čokoládových tónov s jemným a sladkým chuťovým profilom tekvice. Vďaka škorice a muškátovému oriešku vám tento recept prináša esenciu jesene do každého sústa. Neodolateľne mäkké a vláčne s čokoládovými tónmi, ktoré sa skvele kombinujú s tekvicovými sústami, tieto brownies sú ako stvorené pre chladné jesenné večery.
Obsah receptu
Pokiaľ ide o vzhľad, vďaka svojmu nápadnému vzhľadu sú ideálne na akejkúkoľvek halloweensku oslavu alebo jesenné stretnutia s priateľmi a rodinou. Ich bohatá, tmavá farba kontrastuje s jasným oranžovým odtieňom tekvice, čo z nich robí vizuálne atraktívny dezert, ktorý bude iste pútať pozornosť na akomkoľvek stole.
Okrem toho, tekvice sú výživovo bohaté a obsahujú veľa vitamínov a minerálov, takže týmto spôsobom môžete do tradičného dezertu pridať trochu výživy. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónnu zeleninu a zároveň ponúknuť niečo, čo nie je len chutné, ale aj zaujímavé.
V skratke, tekvicové brownies sú vynikajúcou alternatívou k tradičným čokoládovým brownies. Ponúkajú jedinečnú chuť a vzhľad, ktorý osloví všetkých, ktorí ich vyskúšajú. Je ideálny na oslavy alebo len tak na pochutenie v chladných jesenných dňoch.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na Halloweenske tekvicové brownies
- 150 g nasekanej tmavej čokolády
- 100 g masla
- 150 g cukru
- 2 veľké vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 100 g hladkej múky
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL soli
- 200 g tekvicového pyré
- 1/2 ČL škorice
- 1/4 ČL muškátového orieška
Postup prípravy Halloweenskeho tekvicového brownies
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 180°C a menší plech vysteľte papierom na pečenie.
Roztopenie čokolády
V malom hrnci pomaly roztop čokoládu a maslo. Po roztopení nechajte zmes vychladnúť.
Šľahanie
V miske zmiešajte cukor, vajcia a vanilkový extrakt. Postupne pridajte čokoládovú zmes.
Miešanie
V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
Vypracovanie cesta
Suchú zmes primiešajte k čokoládovej zmesi. Oddeľte tretinu zmesi a odložte bokom. Do zvyšnej zmesi pridajte tekvicové pyré, škoricu a muškátový oriešok a dôkladne premiešajte. Tekvicovú zmes vylejte do pekáča a rovnomerne rozotrite. Na vrch pridajte odloženú čokoládovú zmes a mierne zamiešajte, aby ste vytvorili vzor.
Pečenie
Pečte v predhriatej rúre 25-30 minút alebo kým nie je pevné na dotyk. Nechajte úplne vychladnúť v pekáči. Brownies nakrájajte na štvorce a podávajte.
Videorecept na halloweenske brownies
Najčastejšie otázky o Halloweenskych tekvicových brownies
Môžem použiť konzervovanú tekvicu namiesto čerstvej?
Áno, môžete použiť konzervované tekvicové pyré, ale uistite sa, že je to čisté tekvicové pyré bez pridaných korenín.
Aké čokolády sú najlepšie do tohto receptu?
Doporučujeme používať kvalitnú tmavú čokoládu s obsahom kakaa 70% a vyšším pre bohatú a intenzívnu chuť.
Ako dlho môžem skladovať tieto brownies?
Uchovávajte ich v chladničke v uzavretom obale až 5 dní. Pre najlepšiu čerstvosť ich konzumujte do 3 dní.
Je možné tieto brownies zamraziť?
Áno, nechajte brownies úplne vychladnúť, potom ich uložte medzi vrstvami pergamenového papiera v mrazuvzdornom obale a môžete ich zmraziť až na 2 mesiace.
Ako môžem pridať viac halloweenskej atmosféry?
Môžete pridať dekorácie, ako sú cukríkové pavučiny, čokoládové netopiere alebo iné halloweenske tématiké ozdoby.
Mohol by som pridať oriešky alebo sušené ovocie?
Určite! Oriešky, ako sú vlašské alebo pekanové, prípadne sušené ovocie, ako sú brusnice, by boli skvelým doplnkom k týmto brownies.
Ak nemám muškátový oriešok, čím ho môžem nahradiť?
Ak nemáte muškátový oriešok, môžete ho vynechať alebo nahradiť zázvorom alebo klinčekmi pre podobný jesenný nádych.
Môžem použiť olej namiesto masla?
Áno, môžete nahradiť maslo kokosovým olejom alebo iným neutrálnym rastlinným olejom, ale môže sa mierne zmeniť konzistencia a chuť brownies.