Preskočiť na obsah

Pečené tekvicové fondue, originálny recept

Pečené tekvicové fondue - originálny recept

Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na tekvicové fondue

1 celá tekvica  

Na 300 ml fondue 

  • 100 g nastrúhaného ementálu 
  • 100 g nastrúhaného gruyère syra 
  • 100 g nastrúhaného čedaru 
  • 1 PL kukuričnej múky 
  • 100 g crème fraîche 
  • 2 lyžice bieleho vína 
  • 1 šalotka  
  • 1 strúčik cesnaku 
  • Malé pečené zemiaky na podávanie 
  • Chrumkavý chlieb na servírovanie 
  • Tyčinky na servírovanie 

Postup prípravy tekvicového fondue

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 °C. Z tekvice odrežeme vrch a vydlabeme všetky semienka a blany. Nasadíme veko a celú tekvicu položíme na pevný plech na pečenie. Pečieme podľa veľkosti tekvice ( cca 40 minút).  
  2. Zmiešame strúhané syry s kukuričnou múkou. Z rúry vyberieme tekvicu a z pokrievky tekvice zoškriabeme opečenú dužinu a odložíme. Teplotu rúry zvýšime na 200 °C. Pridáme syry, crème fraîche, biele víno, šalotku a cesnak do vnútra tekvice. Vrátime do rúry a pečieme 30 minút alebo kým sa syry neroztopia a nezačnú bublať. Primiešame okrájané kúsočky dužiny tekvice. Jeme lyžicami alebo namáčame zemiaky, chlieb alebo slané tyčinky.  
REKLAMA
35x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *