Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj s okoreneným pečeným mäsom alebo rybou.
Ingrediencie
- 1 PL slnečnicového oleja
- 3 PL thajskej žltej kari pasty
- 2 cibule
- 3 veľké stonky citrónovej trávy
- 6 strukov kardamónu
- 1 PL horčičného semienka
- 1 ks maslovej tekvice
- 250 ml zeleninového vývaru
- 400 ml plechovka kokosového mlieka
- 400g konzervy cíceru
- 2 limetky
- Čerstvá mäta
Postup
- Na väčšej panvici si rozohrejeme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku s kari pastou, nasekanou citrónovou trávou, kardamónom a horčičnými semiankami a restujeme cca 2 – 3 minúty.
- Očistenú, ošúpanú tekvicu nakrájanú na menšie kocky pridáme do panvice a poriadne premiešame, aby sa tekvica obalila v zmesi. Prilejeme vývar, kokosové mlieko a privedieme do varu. Potom pridáme cícer a varíme asi 10 minút, pokým tekvica nezmäkne.
- Odstránime z ohňa a dochutíme limetkou. Podávame s lístkami mäty, mesiačikmi limetky a s chlebom naan.