Výborné tekvicové muffiny sú skvelou pochúťkou pre deti aj dospelých.
Ingrediencie
- 175 ml slnečnicového oleja
- 175 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 200 g nahrubo nastrúhanej dužiny maslovej tekvice
- 100 g hrozienok
- strúhaná kôra z 1 pomaranča
- 2 ČL mletej škorice
- 200 g hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 1 ČL sódy bikarbóny
Na polevu
- 200 g syra philadelphia
- 85 g práškového cukru
- opečené sekané pekanové orechy na ozdobenie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. Plech na muffiny s 12 otvormi vystelieme papierovými košíčkami.
- Do veľkej misy nalejeme olej a pridáme cukor, vajce a vanilku. Spolu prešľaháme, potom pridáme nastrúhanú tekvicu, hrozienka a pomarančovú kôru.
- Vmiešame škoricu, múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, poriadne premiešame. Veľkou lyžicou nalievame zmes do košíčkov cca do ¾.
- Pečieme 25 minút, pokiaľ nebude špajľa zapichnutá do muffinov čistá. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke.
- Na prípravu polevy vyšľaháme smotanový syr a cukor do hladka a potom rozotrieme na vrch košíčkov. Vrch môžeme ozdobiť opečenými nasekanými pekanovými orechami.