Tekvicovo škoricové rolky sú presne to, čo potrebujete ráno pri šálke kávy. Tekvica dodáva do cesta vlhkosť, vďaka čomu sú rolky extra mäkké.

Ingrediencie

Cesto 

  • Sprej na pečenie 
  • 120 ml teplé mlieko 
  • 7 g sušeného droždia 
  • 1 vajce 
  • 580 g hladká múka  
  • 65 g kryštálový cukor 
  • 30 g hnedý cukor 
  • 2 ČL soľ 
  • 130 g tekvicové pyré 
  • 4 PL maslo 

Plnka 

  • 65 g masla 
  • 100 g hnedý cukor 
  • 2 PL mletá škorica 
  • 1/2 ČL soľ 
  • 1/4 ČL muškátový oriešok 
  • 1/4 ČL mleté ​​klinčeky 
  • 65 g nasekané pekanové orechy 

Poleva 

  • 125 g smotanový syr philadelphia 
  • 4 PL masla 
  • 130 g práškového cukru 
  • Štipka soli 
  • 2 PL javorový sirup 

Postup prípravy

  1. Do malého hrnčeka dáme zahriať mlieko, prisypeme sušené droždie a necháme 5 minút kysnúť.  
  2. Do misky pridáme múku, biely a hnedý cukor, soľ a premiešame. K suchej zmesi pridáme kvások, tekvicové pyré, vajce a pomocou háku na cesto premiešame na strednej rýchlosti. Postupne zašľahávame maslo po jednej PL, pričom každú jednu zašľaháme. Miesime asi 10 minút, kým cesto nebude kompaktné a hladké. Preložíme ho do misy vymastenej olejom, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme cca 2 hod oddychovať.  
  3. V miske si zmiešame maslo, škoricu, soľ, muškátový oriešok a klinčeky. Predhrejeme si rúru na 200 °C a pripravíme si pekáč, ktorý vymastíme olejom. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou stierky rozotrieme plnku na celé cesto. Navrch nasypeme nasekané pekanové orechy. Cesto pevne zrolujeme, odrežeme konce a nakrájame na 12 valčekov. Každý valček položíme na pekáč reznou stranou nahor, prikryjeme kuchynskou utierkou  a necháme kysnúť, kým sa zdvojnásobí.  
  4. Nakysnuté rolky pečieme asi 25 minút a necháme odstáť aspoň 20 minút.  
  5. V strednej miske pomocou ručného mixéra vyšľaháme smotanový syr a maslo. Pridáme práškový cukor a štipku soli a miešajte, kým nezostanú žiadne hrudky. Prilejeme javorový sirup a šľaháme, kým sa zmes nespojí. Nakoniec polevu nalejeme na teplé rolky a podávame.