Tekvicové špagety sú rýchle a jednoduché jedlo, na ktorom si určite pochutíte. Dokonalá kombinácia slaniny a tekvice Vás prekvapí svojou jemnou chuťou, ktorú môžete ešte viac vylepšiť parmezánom.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na tekvicové špagety carbonara
- 130 g tekvicové pyré
- 70 g nastrúhaného parmezánu plus na servírovanie
- 3 žĺtky
- mleté čierne korenie
- soľ
- 450 g špagiet
- 6 hrubých plátkov slaniny
Postup prípravy tekvicových špagiet carbonara
- Do veľkého hrnca s osolenou vodou dáme variť špagety, kým nebu dal dente. Odložíme si aspoň hrnček vody z cestovín a zvyšok scedíme.
- V miske si vymiešame tekvicové pyré, parmezán a žĺtky. Pridáme mleté čierne korenie a poriadne premiešame.
- Na panvici si opečieme slaninu do chrumkava. Dierovanou naberačkou vyberieme z panvice slaninu a dáme na tanier s kuchynskou utierkou, aby nasala prebytočný tuk. Do výpeku zo slaniny dáme špagety a poriadne premiešame, aby sa obalili. Ak je to potrebné, zahrejeme, aby sa špagety obalili tukom. Potom odstavíme z ohňa, pridáme ¾ hrnčeka vody z cestovín do tekvicovej zmesi, aby sa zriedila, premiešame a pridáme ku špagetám. Poriadne premiešame. Ak je omáčka hustá, pridáme ďalšiu vodu z cestovín. Nakoniec pridáme slaninu a podávame posypané parmezánom.
Pingback: Recepty na špagety s omáčkou, jednoduché špagety 2023 | Svetové recepty