Tekvicové špagety sú rýchle a jednoduché jedlo, na ktorom si určite pochutíte. Dokonalá kombinácia slaniny a tekvice Vás prekvapí svojou jemnou chuťou, ktorú môžete ešte viac vylepšiť parmezánom.

Ingrediencie

  • 130 g tekvicové pyré 
  • 70 g nastrúhaného parmezánu plus na servírovanie 
  • 3 žĺtky 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • soľ 
  • 450 g špagiet 
  • 6 hrubých plátkov slaniny 

Postup prípravy

  1. Do veľkého hrnca s osolenou vodou dáme variť špagety, kým nebu dal dente. Odložíme si aspoň hrnček vody z cestovín a zvyšok scedíme.  
  2. V miske si vymiešame tekvicové pyré, parmezán a žĺtky. Pridáme mleté čierne korenie a poriadne premiešame.  
  3. Na panvici si opečieme slaninu do chrumkava. Dierovanou naberačkou vyberieme z panvice slaninu a dáme na tanier s kuchynskou utierkou, aby nasala prebytočný tuk. Do výpeku zo slaniny dáme špagety a poriadne premiešame, aby sa obalili. Ak je to potrebné, zahrejeme, aby sa špagety obalili tukom. Potom odstavíme z ohňa, pridáme ¾ hrnčeka vody z cestovín do tekvicovej zmesi, aby sa zriedila, premiešame a pridáme ku špagetám. Poriadne premiešame. Ak je omáčka hustá, pridáme ďalšiu vodu z cestovín. Nakoniec pridáme slaninu a podávame posypané parmezánom.