Tekvicový cheesecake chutí takmer podobne ako tradičný cheesecake, ale tekvica mu dodá novú, jedinečnú chuť, ktorú budete chcieť znova. Jediná vec, ktorá je na tomto dezerte náročná, je čakať, kým vychladne, aby ste ho mohli jesť. Tekvicový cheesecake podáme s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s kopčekom šľahačky.
Ingrediencie
- 180 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 1 PL práškového cukru
- 400 g syra philadelphia
- 200 g cukru (alebo podľa chuti)
- ½ ČL vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- ½ hrnčeka tekvicového pyré
- ½ ČL mletej škorice
- mleté klinčeky
- muškátový oriešok
Postup prípravy
- Predhrejeme si rúru na 165 °C. V mixéry si rozmixujeme sušienky s maslom a 1 PL cukru.
- Na spodok a doprostred bokov natlačíme vrstvu sušienok. V mise si vymiešame syr, cukor a vanilkový extrakt do hladka. Postupne pridáme vajcia a dobre vyšľaháme. Polovicu zmesi ( alebo viac podľa chuti) nalejeme na sušienky do formy.
- Do zvyšnej zmesi pridáme tekvicové pyré, škoricu, klinčeky a muškátový oriešok. Poriadne premiešame a opatrne nalejeme do formy.
- Pečieme cca 35 – 40 minút. Potom vychladíme na mriežke na izbovú teplotu cca 2 hodiny. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc do chladničky.
Ďalšie recepty
Babičkine vanilkové rožky - vianočný recept
Halloweenské lízátkové múmie ako zo Starbucks - originálny recept
Ako sa robí Panna cotta? Vyskúšajte overený taliansky recept
Burizónové guľky - najlepší recept na Veľkú noc aj Vianoce
Pfeffernüsse - vianočný recept
Výborné a zdravé vegan mrkvové muffiny - jednoduchý recept
Marlenka guličky - originálny recept
Zdravé cuketovo čokoládové muffiny - jednoduchý recept
Čerešňovo čokoládová bábovka - rýchly recept
Švédsky chlieb s kandizovaným ovocím - originálny recept