...

Tekvicový cheesecake chutí takmer podobne ako tradičný cheesecake, ale tekvica mu dodá novú, jedinečnú chuť, ktorú budete chcieť znova. Jediná vec, ktorá je na tomto dezerte náročná, je čakať, kým vychladne, aby ste ho mohli jesť. Tekvicový cheesecake podáme s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s kopčekom šľahačky.

Ingrediencie

  • 180 g maslových sušienok 
  • 100 g masla 
  • 1 PL práškového cukru 
  • 400 g syra philadelphia 
  • 200 g  cukru (alebo podľa chuti) 
  • ½ ČL vanilkového extraktu 
  • 3 vajcia 
  • ½ hrnčeka tekvicového pyré 
  • ½ ČL mletej škorice 
  • mleté klinčeky  
  • muškátový oriešok 

Postup prípravy

  1. Predhrejeme si rúru na 165 °C. V mixéry si rozmixujeme sušienky s maslom a 1 PL cukru.  
  2. Na spodok a doprostred bokov natlačíme vrstvu sušienok. V mise si vymiešame syr, cukor a vanilkový extrakt do hladka.  Postupne pridáme vajcia a dobre vyšľaháme. Polovicu zmesi ( alebo viac podľa chuti)  nalejeme na sušienky do formy.  
  3. Do zvyšnej zmesi pridáme tekvicové pyré, škoricu, klinčeky a muškátový oriešok. Poriadne premiešame a opatrne nalejeme do formy.  
  4. Pečieme cca 35 – 40 minút. Potom vychladíme na mriežke na izbovú teplotu cca 2 hodiny. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc do chladničky.