Tekvicový cheesecake chutí takmer podobne ako tradičný cheesecake, ale tekvica mu dodá novú, jedinečnú chuť, ktorú budete chcieť znova. Jediná vec, ktorá je na tomto dezerte náročná, je čakať, kým vychladne, aby ste ho mohli jesť. Tekvicový cheesecake podáme s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s kopčekom šľahačky.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na tekvicový cheesecake
- 180 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 1 PL práškového cukru
- 400 g syra philadelphia
- 200 g cukru (alebo podľa chuti)
- ½ ČL vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- ½ hrnčeka tekvicového pyré
- ½ ČL mletej škorice
- mleté klinčeky
- muškátový oriešok
Postup prípravy tekvicového cheesecakeu
- Predhrejeme si rúru na 165 °C. V mixéry si rozmixujeme sušienky s maslom a 1 PL cukru.
- Na spodok a doprostred bokov natlačíme vrstvu sušienok. V mise si vymiešame syr, cukor a vanilkový extrakt do hladka. Postupne pridáme vajcia a dobre vyšľaháme. Polovicu zmesi ( alebo viac podľa chuti) nalejeme na sušienky do formy.
- Do zvyšnej zmesi pridáme tekvicové pyré, škoricu, klinčeky a muškátový oriešok. Poriadne premiešame a opatrne nalejeme do formy.
- Pečieme cca 35 – 40 minút. Potom vychladíme na mriežke na izbovú teplotu cca 2 hodiny. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc do chladničky.