Tekvicový chlieb je sladký chlieb alebo dezert s tekvicovým pyré. Má podobnú konzistenciu ako banánový chlieb a je vhodný ako pochúťka po jedle alebo s hrnčekom kávy.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na tekvicový chlieb
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 ČL škorice
- 3 vajcia
- 1 hrnček olivového oleja
- 450 g tekvicové pyré
Postup prípravy tekvicového chleba
- Rúru si predhrejeme na 180 °C. Dve menšie alebo jednu väčšiu chlebovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.
- Do veľkej misy si dáme všetky suché ingrediencie. Preosejeme múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a škoricu. Prisypeme cukor a poriadne premiešame. Kto má rád sladšie môže dať viac cukru ( 1 a ½ hrnčeka).
- V druhej mise si vyšľaháme všetky mokré ingrediencie. Vajcia, olej a tekvicové pyré.
- Mokré ingrediencie následnej nalejeme do suchých ingrediencií a poriadne vyšľaháme. Nalejeme do formy / foriem a pečieme cca 50 minút. Necháme vychladnúť a podávame.