Preskočiť na obsah

Tekvicový chlieb, originálny recept

Tekvicový chlieb - originálny recept

Tekvicový chlieb je sladký chlieb alebo dezert s tekvicovým pyré. Má podobnú konzistenciu ako banánový chlieb a je vhodný ako pochúťka po jedle alebo s hrnčekom kávy.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na tekvicový chlieb

  • 2 hrnčeky hladkej múky 
  • 1 hrnček kryštálového cukru 
  • 1 ČL sódy bikarbóny 
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • 2 ČL škorice 
  • 3 vajcia 
  • 1 hrnček olivového oleja  
  • 450 g tekvicové pyré 

Postup prípravy tekvicového chleba

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Dve menšie alebo jednu väčšiu chlebovú formu si vymažeme maslom a vysypeme múkou.  
  2. Do veľkej misy si dáme všetky suché ingrediencie. Preosejeme múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a škoricu. Prisypeme cukor a poriadne premiešame. Kto má rád sladšie môže dať viac cukru ( 1 a ½ hrnčeka). 
  3. V druhej mise si vyšľaháme všetky mokré ingrediencie. Vajcia, olej a tekvicové pyré.  
  4. Mokré ingrediencie následnej nalejeme do suchých ingrediencií a poriadne vyšľaháme. Nalejeme do formy / foriem a pečieme cca 50 minút. Necháme vychladnúť a podávame.  
REKLAMA
25x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *