Preskočiť na obsah

Tekvicový francúzsky toast so škoricou, originálny recept

Tekvicový francúzsky toast so škoricou - originálny recept

Chutný tekvicový francúzsky toast dodá vašim raňajkám nový rozmer.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na tekvicový francúzsky toast

Toast 

  • 4 vajcia 
  • 180 ml mlieka 
  • 65 g tekvicové pyré 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 
  • 1/2 ČL korenie pumpkin spice mix 
  • soľ 
  • 1 vianočka 
  • 3 PL maslo 

Tekvicové maslo 

  • 4 PL maslo 
  • 2 PL tekvicové pyré 
  • 2 PL javorový sirup 
  • 1/4 ČL korenie pumpkin spice mix 
  • soľ 
  • Práškový cukor na posypanie 
  • Javorový sirup na poliatie 

Korenie pumpkin spice mix 

  • 1 ČL mletej škorice 
  • ¼ ČL mletého muškátového orieška 
  • ¼ ČL mletého zázvoru 
  • ⅛ ČL mletých klinčekov 

Postup prípravy tekvicového francúzskeho toastu

  1. V plytkej miske si vyšľaháme vajcia, mlieko, tekvicové pyré, vanilku, korenie a štipku soli. Vianočku si nakrájame na krajce a namočíme z oboch strán aspoň 30 sekúnd. 
  2. Na veľkej panvici si roztopíme 1 PL masla na strednej teplote a opečieme každý krajec chleba z oboch strán. 
  3. V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s tekvicou, javorovým sirupom, tekvicovým korením a štipkou soli. Krajce opečeného chleba polejeme tekvicovým maslom, posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme javorovým sirupom. 
REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *