Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový hummus je veľmi bohatý a krémový a jeho príjemnú chuť si určite zamilujete.

Ingrediencie

  • 500 g tekvice 
  • olivový olej 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • ½ citróna 
  • 2 PL tahini pasty 
  • 400 g scedeného cíceru v plechovke 
  • 1 červená paprika 
  • 1 žltá paprika 

Postup prípravy

  1. Z tekvice odrežeme vrch asi v dvoch tretinách. Odstránime tekvicové semienka a potom  vydlabeme dužinu koľko pôjde a vyrežeme ju aj z dna a veka.  
  2. Rúru si rozohrejeme na 200 °C . Dužinu tekvice nakrájame na kúsky a vložíme do pekáča s cesnakom a troškou oleja. Okoreníme a potom pečieme 45 minút, kým nie je tekvica mäkká. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. 
  3. Do kuchynského robota dáme vychladnutú tekvicu so šťavou z pekáča a cesnakom. Pridáme citrónovú šťavu, tahini pastu a cícer. Dochutíme soľou a rozmixujeme na pastu – ak je príliš hustá, pridáme ešte trochu oleja. Hummus naberieme späť do tekvice a podávame s paprikou pokrájanou na pásiky a slanými tyčinkami.