Preskočiť na obsah

Tekvicový puding, originálny recept

Tekvicový puding - originálny recept

Vyskúšajte dokonalý domáci tekvicový puding, ktorým potešíte nielen deti, ale aj každú návštevu, ktorá ku vám príde. Nezabudnite na kopu šľahačky a nastrúhanú čokoládu, alebo inú chutnú prílohu.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na tekvicový puding

  • 2 PL kukuričného škrobu 
  • 6 PL cukru 
  • 1 a ¾ hrnčeka mlieka 
  • 1 vajce 
  • 1/2 hrnčeka tekvicového pyré 
  • 1 ČL vanilky 
  • 1/2 ČL škorice 
  • Soľ 
  • Muškátový oriešok 

Postup prípravy tekvicového pudingu

  1. V miske si vyšľaháme vajce a mlieko. Odložíme bokom.  
  2. Na panvici si na miernom ohni šľaháme cukor a kukuričný škrob. Za stáleho miešania pridáme vaječnú zmes. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 1 minútu, odstavíme z ohňa.  
  3. V miske si poriadne premiešame zvyšné ingrediencie. Do panvice dáme tekvicové pyré a neustále šľaháme, vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme 3 – 4 minúty na miernom ohni, kým sa tekvica nezahreje.  
  4. Odstránime z ohňa a vlejeme do servírovacích misiek. Dáme ochladiť do chladničky. Podávame so šľahačkou. 
REKLAMA
24x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *