Vyskúšajte dokonalý domáci tekvicový puding, ktorým potešíte nielen deti, ale aj každú návštevu, ktorá ku vám príde. Nezabudnite na kopu šľahačky a nastrúhanú čokoládu, alebo inú chutnú prílohu.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na tekvicový puding
- 2 PL kukuričného škrobu
- 6 PL cukru
- 1 a ¾ hrnčeka mlieka
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka tekvicového pyré
- 1 ČL vanilky
- 1/2 ČL škorice
- Soľ
- Muškátový oriešok
Postup prípravy tekvicového pudingu
- V miske si vyšľaháme vajce a mlieko. Odložíme bokom.
- Na panvici si na miernom ohni šľaháme cukor a kukuričný škrob. Za stáleho miešania pridáme vaječnú zmes. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 1 minútu, odstavíme z ohňa.
- V miske si poriadne premiešame zvyšné ingrediencie. Do panvice dáme tekvicové pyré a neustále šľaháme, vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme 3 – 4 minúty na miernom ohni, kým sa tekvica nezahreje.
- Odstránime z ohňa a vlejeme do servírovacích misiek. Dáme ochladiť do chladničky. Podávame so šľahačkou.