Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou.
Ingrediencie
- 650 g vykostené kuracie stehná bez kože
- 1 malá cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 oranžová paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL kokosového oleja
- 110 g červenej kari pasty Panang
- 1 PL arašidového masla
- 12 listov kafírovej limetky
- 380 g nesladenej kokosovej smotany
- 3 PL rybacej omáčky
- 1/4 šálky listov thajskej bazalky alebo sladkej bazalky
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a papriku nakrájame na hrubé kocky. Nasekáme cesnak a rozdrvíme listy kafírovej limetky, aby sa uvoľnili oleje.
- Dáme zahrievať wok na stredne vysokú teplotu a pridáme kokosový olej. Keď sa olej roztopí, pridáme cibuľu, restujeme 1 minútu, potom pridáme papriku a cesnak. Dusíme ďalšie 2-3 minúty.
- Zeleninu presunieme na boky panvice a do stredu panvice pridáme panang červenú kari pastu a arašidové maslo. Kari restujte 2-3 minúty, aby sa zintenzívnila chuť, pohybom po panvici. Potom pridáme listy kafírovej limetky, kokosové mlieko a rybiu omáčku. Miešame, kým sa zmes nespojí.
- Vmiešame nakrájané kuracie mäso a privedieme do varu. Znížime teplotu a dusíme 10-15 minút, kým sa kura neprepečie a omáčka nezhustne. Občas premiešame. Odstavíme z ohňa a vmiešame lístky bazalky. Podávame s ryžou, quinoou alebo rezancami.