Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou.

Ingrediencie

  • 650 g vykostené kuracie stehná bez kože 
  • 1 malá cibuľa 
  • 1 červená paprika  
  • 1 oranžová paprika 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 PL kokosového oleja 
  • 110 g červenej kari pasty Panang  
  • 1 PL arašidového masla 
  • 12 listov kafírovej limetky 
  • 380 g nesladenej kokosovej smotany 
  • 3 PL rybacej omáčky 
  • 1/4 šálky listov thajskej bazalky alebo sladkej bazalky 

Postup prípravy

  1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a papriku nakrájame na hrubé kocky. Nasekáme cesnak a rozdrvíme listy kafírovej limetky, aby sa uvoľnili oleje.
  2. Dáme zahrievať wok na stredne vysokú teplotu a pridáme kokosový olej. Keď sa olej roztopí, pridáme cibuľu, restujeme 1 minútu, potom pridáme papriku a cesnak. Dusíme ďalšie 2-3 minúty.
  3. Zeleninu presunieme na boky panvice a do stredu panvice pridáme panang červenú kari pastu a arašidové maslo. Kari restujte 2-3 minúty, aby sa zintenzívnila chuť, pohybom po panvici. Potom pridáme listy kafírovej limetky, kokosové mlieko a rybiu omáčku. Miešame, kým sa zmes nespojí.
  4. Vmiešame nakrájané kuracie mäso a privedieme do varu. Znížime teplotu a dusíme 10-15 minút, kým sa kura neprepečie a omáčka nezhustne. Občas premiešame. Odstavíme z ohňa a vmiešame lístky bazalky. Podávame s ryžou, quinoou alebo rezancami.