Preskočiť na obsah

Thajské kuracie kari Panang

    Thajské kuracie kari Panang - originálny recept

    Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou.

    Ingrediencie

    • 650 g vykostené kuracie stehná bez kože 
    • 1 malá cibuľa 
    • 1 červená paprika  
    • 1 oranžová paprika 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 1 PL kokosového oleja 
    • 110 g červenej kari pasty Panang  
    • 1 PL arašidového masla 
    • 12 listov kafírovej limetky 
    • 380 g nesladenej kokosovej smotany 
    • 3 PL rybacej omáčky 
    • 1/4 šálky listov thajskej bazalky alebo sladkej bazalky

    Postup

    1. Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a papriku nakrájame na hrubé kocky. Nasekáme cesnak a rozdrvíme listy kafírovej limetky, aby sa uvoľnili oleje.
    2. Dáme zahrievať wok na stredne vysokú teplotu a pridáme kokosový olej. Keď sa olej roztopí, pridáme cibuľu, restujeme 1 minútu, potom pridáme papriku a cesnak. Dusíme ďalšie 2-3 minúty.
    3. Zeleninu presunieme na boky panvice a do stredu panvice pridáme panang červenú kari pastu a arašidové maslo. Kari restujte 2-3 minúty, aby sa zintenzívnila chuť, pohybom po panvici. Potom pridáme listy kafírovej limetky, kokosové mlieko a rybiu omáčku. Miešame, kým sa zmes nespojí.
    4. Vmiešame nakrájané kuracie mäso a privedieme do varu. Znížime teplotu a dusíme 10-15 minút, kým sa kura neprepečie a omáčka nezhustne. Občas premiešame. Odstavíme z ohňa a vmiešame lístky bazalky. Podávame s ryžou, quinoou alebo rezancami.
    Ďalšie inšpirácie