Cheesecake s príchuťou tiramisu spája chute a bohatosť tiramisu s klasickou chuťou Cheesecake. Tesne pred podávaním nastrúhajte na vrch trochu čokolády, ktorá tomuto dezertu dodá tú správnu vizáž.
Ingrediencie
- 1 balenie dlhých piškót
- ¼ hrnčeka masla
- ¼ hrnčeka likéru s kávovou príchuťou
- 250 g syra philadelphia
- 250 g mascarpone
- 1 hrnček cukru
- 2 vajcia
- ¼ hrnčeka hladkej múky
- 50 g mliečnej čokolády alebo kakaa
Postup
- Predhrejeme si rúru na 175 °C a na spodok rúry vložíme plech s vodou.
- Balenie piškót rozdrvíme v mixéry a vmiešame rozpustené maslo. Pridáme 2 PL likéru a zmes natlačíme na spodok formy.
- Vo veľkej mise si zmiešame syr s mascarpone a s cukrom. Poriadne vymiešame do hladka. Pridáme 2 PL kávového likéru a premiešame. Pridáme vajcia a múku a pomaly miešame do hladka. Túto zmes nalejeme do formy na sušienkovú vrstvu.
- Formu vložíme do rúry na stredný rošt a pečieme 45 minút. Rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme chladnúť v rúre cca 20 minút. Vyberieme z rúry a chladíme 30 minút pri izbovej teplote. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc do chladničky.
- Pred podávaním na vrch nastrúhame najemno čokoládu alebo posypeme kakaom.