Preskočiť na obsah

Tiramisu Cheesecake

    Tiramisu Cheesecake - originálny recept

    Cheesecake s príchuťou tiramisu spája chute a bohatosť tiramisu s klasickou chuťou Cheesecake. Tesne pred podávaním nastrúhajte na vrch trochu čokolády, ktorá tomuto dezertu dodá tú správnu vizáž.

    Ingrediencie

    • 1 balenie dlhých piškót 
    • ¼ hrnčeka masla 
    • ¼ hrnčeka likéru s kávovou príchuťou 
    • 250 g syra philadelphia 
    • 250 g mascarpone 
    • 1 hrnček cukru 
    • 2 vajcia 
    • ¼ hrnčeka hladkej múky 
    • 50 g mliečnej čokolády alebo kakaa 

    Postup

    1. Predhrejeme si rúru na 175 °C a na spodok rúry vložíme plech s vodou.  
    2. Balenie piškót rozdrvíme v mixéry a vmiešame rozpustené maslo. Pridáme 2 PL likéru a zmes natlačíme na spodok formy. 
    3. Vo veľkej mise si zmiešame syr s mascarpone a s cukrom. Poriadne vymiešame do hladka. Pridáme 2 PL kávového likéru a premiešame. Pridáme vajcia a múku a pomaly miešame do hladka. Túto zmes nalejeme do formy na sušienkovú vrstvu.  
    4. Formu vložíme do rúry na stredný rošt a pečieme 45 minút. Rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme chladnúť v rúre cca 20 minút. Vyberieme z rúry a chladíme 30 minút pri izbovej teplote. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc do chladničky. 
    5. Pred podávaním na vrch nastrúhame najemno čokoládu alebo posypeme kakaom.  
    Ďalšie inšpirácie