Preskočiť na obsah

Tiramisu Cheesecake, originálny recept

Tiramisu Cheesecake - originálny recept

Cheesecake s príchuťou tiramisu spája chute a bohatosť tiramisu s klasickou chuťou Cheesecake. Tesne pred podávaním nastrúhajte na vrch trochu čokolády, ktorá tomuto dezertu dodá tú správnu vizáž.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na tiramisu cheesecake

  • 1 balenie dlhých piškót 
  • ¼ hrnčeka masla 
  • ¼ hrnčeka likéru s kávovou príchuťou 
  • 250 g syra philadelphia 
  • 250 g mascarpone 
  • 1 hrnček cukru 
  • 2 vajcia 
  • ¼ hrnčeka hladkej múky 
  • 50 g mliečnej čokolády alebo kakaa 

Postup prípravy tiramisu cheesecakeu

  1. Predhrejeme si rúru na 175 °C a na spodok rúry vložíme plech s vodou.  
  2. Balenie piškót rozdrvíme v mixéry a vmiešame rozpustené maslo. Pridáme 2 PL likéru a zmes natlačíme na spodok formy. 
  3. Vo veľkej mise si zmiešame syr s mascarpone a s cukrom. Poriadne vymiešame do hladka. Pridáme 2 PL kávového likéru a premiešame. Pridáme vajcia a múku a pomaly miešame do hladka. Túto zmes nalejeme do formy na sušienkovú vrstvu.  
  4. Formu vložíme do rúry na stredný rošt a pečieme 45 minút. Rúru vypneme, dvierka pootvoríme a necháme chladnúť v rúre cca 20 minút. Vyberieme z rúry a chladíme 30 minút pri izbovej teplote. Potom prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na noc do chladničky. 
  5. Pred podávaním na vrch nastrúhame najemno čokoládu alebo posypeme kakaom.  
REKLAMA
18x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *