Toad in the hole je tradičné anglické jedlo pozostávajúce z párkov v yorkshirskom pudingovom cestíčku, zvyčajne podávané s cibuľovou omáčkou a zeleninou. Historicky sa jedlo pripravovalo aj z iných druhov mäsa, ako je napríklad steak a jahňacie obličky.
Ingrediencie
- 180 g hladkej múky
- 1/2 ČL soli
- Štipka mletého čierneho korenia
- 3 veľké vajcia
- 350 ml mlieka
- 28 g rozpusteného masla
- 1 PL rastlinného oleja
- 450 g anglickej klobásy alebo kvalitné bravčové alebo hovädzie klobásy
Postup
- Vo veľkej mise vyšľaháme múku so soľou a štipkou korenia. V strede múky urobíme jamku, do ktorej pridáme vajcia, mlieko a rozpustené maslo a zašľahajte do múky do hladka. Prikryjeme a necháme odležať 30 minút.
- Predhrejte rúru na 220 °C .Dno a boky zapekacej misky s natrieme rastlinným olejom. (Nepoužívajte sklenenú nádobu na pečenie.) Prázdnu zapekaciu misu vložíme do rúry, aby sa rozohriala na najspodnejší rošt. Kým rúra dosiahne požadovanú teplotu, necháme na panvici rozohriať 1 PL oleja a na strednej teplote opečieme klobásy aspoň z dvoch strán. Zapekaciu misu vyberieme z rúry, vložíme do nej opečené klobásy a nalejeme na ne predpripravené cesto. Pečieme 20 – 30 minút alebo kým nebude cesto zlatohnedé.