Vyskúšajte recept na bohaté a krémové toskánske maslové huby s jemným nadýchom cherry paradajok.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na toskánske maslové huby
- 4 PL maslo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL paradajková pasta
- 450 g čerstvých húb (šampiňóny)
- 150 g cherry paradajky
- 180 ml smotana na varenie
- 25 g strúhaného parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- vločky červenej papriky
- 100 g listov špenátu
- Čerstvá bazalka
Postup prípravy toskánskych maslových húb
- Vo veľkej panvici si roztopíme maslo. Pridáme prelisovaný cesnak a paradajkovú pastu. Restujeme asi 1 minútu, kým cesnak nezačne rozvoniavať. Potom pridáme huby a prepolené cherry paradajky a dusíme, kým huby nezmäknú a paradajky nezačnú praskať (asi 5 minút).
- Prilejeme smotanu, pridáme parmezán, osolíme, okoreníme a pridáme vločky červenej papriky. Privedieme do varu a nakoniec pridáme špenát. Necháme variť, kým omáčka nezhustne a špenát nezvädne ( asi 5 minút).
- Podávame s ryžou a zdobené bazalkou.