Preskočiť na obsah

Toskánske maslové huby, výborný recept

Toskánske maslové huby - výborný recept

Vyskúšajte recept na bohaté a krémové toskánske maslové huby s jemným nadýchom cherry paradajok.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na toskánske maslové huby

  • 4 PL maslo 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 PL paradajková pasta 
  • 450 g čerstvých húb (šampiňóny) 
  • 150 g cherry paradajky 
  • 180 ml smotana na varenie 
  • 25 g strúhaného parmezánu 
  • soľ 
  • mleté ​​čierne korenie 
  • vločky červenej papriky 
  • 100 g listov špenátu 
  • Čerstvá bazalka 

Postup prípravy toskánskych maslových húb

  1. Vo veľkej panvici si roztopíme maslo. Pridáme prelisovaný cesnak a paradajkovú pastu. Restujeme asi 1 minútu, kým cesnak nezačne rozvoniavať. Potom pridáme huby a prepolené cherry paradajky a dusíme, kým huby nezmäknú a paradajky nezačnú praskať (asi 5 minút). 
  2. Prilejeme smotanu, pridáme parmezán, osolíme, okoreníme a pridáme vločky červenej papriky. Privedieme do varu a nakoniec pridáme špenát. Necháme variť, kým omáčka nezhustne a špenát nezvädne ( asi 5 minút).  
  3. Podávame s ryžou a zdobené bazalkou.  
REKLAMA
10x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *