Vyskúšajte recept na bohaté a krémové toskánske maslové huby s jemným nadýchom cherry paradajok.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- 4 PL maslo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL paradajková pasta
- 450 g čerstvých húb (šampiňóny)
- 150 g cherry paradajky
- 180 ml smotana na varenie
- 25 g strúhaného parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- vločky červenej papriky
- 100 g listov špenátu
- Čerstvá bazalka
Postup prípravy
- Vo veľkej panvici si roztopíme maslo. Pridáme prelisovaný cesnak a paradajkovú pastu. Restujeme asi 1 minútu, kým cesnak nezačne rozvoniavať. Potom pridáme huby a prepolené cherry paradajky a dusíme, kým huby nezmäknú a paradajky nezačnú praskať (asi 5 minút).
- Prilejeme smotanu, pridáme parmezán, osolíme, okoreníme a pridáme vločky červenej papriky. Privedieme do varu a nakoniec pridáme špenát. Necháme variť, kým omáčka nezhustne a špenát nezvädne ( asi 5 minút).
- Podávame s ryžou a zdobené bazalkou.