Škoricový trhací chlebík je lahodné a voňavé pečivo, ktoré sa vyznačuje jedinečnou kombináciou mäkkého vnútra a krehkej škoricovej skorice. Tento recept vám predstavuje chrumkavú pochúťku, ktorá je ideálna na raňajky, desiatu alebo popoludňajší čaj. Príprava chlebíka zahŕňa vrstvenie cesta rozpusteným maslom a škoricovým cukrom, čo zaisťuje výnimočnú chuť a štruktúru. Po upečení môžete chlebík ľahko trhať na menšie kúsky a ponúknuť pri príležitostiach ako sú rodinné stretnutia, priateľské posedenia alebo len tak, keď si chcete dopriať niečo neodolateľne chutné. Pripravte si tento škoricový trhací chlebík a získajte uznanie svojich blízkych za vytvorenie úžasnej pekárnej delikatesy!
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na škoricový trhací chlebík
- 350g hladkej múky
- 40g kryštálového cukru
- 20g čerstvého droždia
- 150ml mlieka
- 80g masla
- 2 žĺtky
- 1 bal škoricového cukru
- 100ml smotany na šľahanie
- 2 bal vanilkového cukru
Postup prípravy škoricového trhacieho chlebíka
- Zohrejeme si mlieko, pridáme vanilkový cukor a droždie a prikryjeme malým tanierikom.
- Počkáme kým sa vytvorí kvások.
- Do misky dáme múku, kryštálový cukor, polovicu zmäknutého masla, žĺtky a nakoniec kvások.
- Z hmoty vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho čistou utierkou, dáme na teplé miesto a necháme 20 minút kysnúť.
- Do malej misky nalejeme šľahačkovú smotanu a pridáme vanilkový cukor.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou približne 0.5cm, potrieme ho zvyšným maslom a posypeme škoricovým cukrom.
- Cesto preložíme na tretiny a pokrájame priečne na obdĺžniky.
- Formu na chlebík potrieme olejom alebo maslom a jednotlivé obdĺžniky poukladáme reznou stranou nahor.
- Necháme na teplom mieste ešte 15 minút kysnúť a tesne pred pečením nalejeme polovicu pripravenej misky smotany na šľahanie.
- Rúru si predhrejeme na 180°C a pečieme približne 35 minút.
- Po dopečení necháme 10 minút chladnúť a následne polejeme zvyšnou smotanou.