Vajíčková nátierka je klasika. Obľúbená raňajková pomazánka je najlepšia v kombinácií s čerstvým pečivom. Táto nátierka je tiež ideálna na prípravu rýchlej večere a radí sa medzi najobľúbenejšie nátierky vôbec. Príprava vajíčkovej nátierky je rýchla a jednoduchá.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na vajíčkovú nátierku
- 4 vajcia
- 80 g taveného syra alebo syra lučina
- 40 g masla
- Soľ
- Horčica podľa chuti
- Pažítka čerstvá
Postup prípravy vajíčkovej nátierky
- Uvaríme si vajíčka natvrdo ( cca 10 minút) a necháme vychladnúť. Vajíčka si ošúpeme.
- Vychladnuté vajíčka si nakrájame na malé kocky prípadne postrúhame najemno, pridáme zmäknuté maslo a syr a poriadne premiešame.
- Podľa chuti môžeme dosoliť alebo pridať trošku horčice ( nemusí byť)
- Podávame s čerstvým chlebom a s nasekanou čerstvou pažítkou navrchu.