Preskočiť na obsah

Výborná a lahodná vajíčková nátierka, klasický, zdravý recept

Výborná a lahodná vajíčková nátierka - klasický, zdravý recept

Vajíčková nátierka je klasika. Obľúbená raňajková pomazánka je najlepšia v kombinácií s čerstvým pečivom. Táto nátierka je tiež ideálna na prípravu rýchlej večere a radí sa medzi najobľúbenejšie nátierky vôbec. Príprava vajíčkovej nátierky je rýchla a jednoduchá.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na vajíčkovú nátierku

  • 4 vajcia  
  • 80 g taveného syra alebo syra lučina 
  • 40 g masla 
  • Soľ  
  • Horčica podľa chuti  
  • Pažítka čerstvá 

Postup prípravy vajíčkovej nátierky

  1. Uvaríme si vajíčka natvrdo ( cca 10 minút) a necháme vychladnúť. Vajíčka si ošúpeme.  
  2. Vychladnuté vajíčka si nakrájame na malé kocky prípadne postrúhame najemno, pridáme zmäknuté maslo a syr a poriadne premiešame.  
  3. Podľa chuti môžeme dosoliť alebo pridať trošku horčice ( nemusí byť) 
  4. Podávame s čerstvým chlebom a s nasekanou čerstvou pažítkou navrchu.  
REKLAMA
62x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *