Reklama
Dezerty

Vanilkovo broskyňové muffiny – originálny recept

Reklama

Tieto broskyňové muffiny sú vyrobené z jemne koreneného cesta a zrelých, šťavnatých broskýň. Do prázdnych košíčkov treba pridať 1 až 2 polievkové lyžice vody. Takto sa košíčky s vodou zohrejú rovnakou rýchlosťou ako košíčky s muffinovým cestom, čo pomôže muffinom upiecť sa rovnomerne.

Ingrediencie

  • 195 g hladkej múky
  • 150 g cukru plus 1 PL na muffiny
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 lČL mletého zázvoru plus 1/8 ČL na muffiny
  • 1 ČL mletej škorice plus 1/8 ČL na muffin
  • Štipka soli
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 1 veľké vajce
  • Cca 100 ml plnotučného mlieka
  • 1 a ½ ČL vanilkového extraktu
  • 1 – 2 veľké zrelé broskyne nakrájané na malé kúsky

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami.
  2. Reklama
  3. Vo veľkej mise si zmiešame múku, 150 g cukru, prášok do pečiva, zázvor, škoricu a soľ. Do druhej misy dáme rastlinný olej a vajce. Vyšľaháme a pridáme mlieko a vanilkový extrakt. Znova premiešame a prelejeme do misy so suchými ingredienciami. Jemne premiešame drevenou varechou a nakoniec primiešame broskyne.
  4. Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾.
  5. Cukrovú polevu pripravíme zmiešaním 1 PL cukru s 1/8 ČL zázvoru a 1/8 ČL škorice a jemne pokvapkáme vrch muffín.
  6. Pečieme 15 až 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023