Preskočiť na obsah

Varené víno Glögg, originálny vianočný recept

Varené víno Glögg - originálny vianočný recept

Glögg je tradičný vianočný punč, ktorý je veľmi obľúbený v škandinávskych krajinách. Je veľmi podobný varenému vínu, ale obsahuje viac chutných prísad a tiež sa doňho pridáva viac alkoholu.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na varené víno Glögg

  • 240 ml brandy alebo korenistého rumu 
  • 1 l vody 
  • 10 ks kardamónu 
  • 4 tyčinky škorice 
  • Kôra z 1 veľkého pomaranča 
  • Drvený asi 5 cm kus čerstvého zázvoru 
  • 2 PL celých klinčekov 
  • 2 ČL vanilkového extraktu 
  • 1/2 ČL čerstvo nastrúhaného muškátového orieška 
  • 750 ml suchého červeného vína 
  • 240 ml vodky 
  • 145 g hnedého cukru 
  • Hrozienka, na ozdobu 
  • Mandle, na ozdobu 

Postup prípravy vareného vína Glögg

  1. Vo veľkom hrnci zohrejeme brandy, vodu, kardamón, škoricu, pomarančovú kôru, zázvor, klinčeky, vanilkový extrakt a muškátový oriešok. Zmes privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme asi 10 minút. 
  2. Prilejeme víno, vodku, pridáme cukor a 1 minútu povaríme. Klinčeky a pomarančovú kôru vyberieme a glögg nalejeme do pohárov, ostatné koreniny necháme. 
  3. Každý pohár ozdobíme mandľami a hrozienkami.  
REKLAMA
16x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *