Preskočiť na obsah

Tradičné varené víno, vianočný recept

Tradičné varené víno - vianočný recept

Varené víno je vo väčšine prípadov považované za sviatočný nápoj. Uvariť si ho v podstate môžete počas celého roka, ale najviac sa spája hlavne s Vianocami. Jedna várka vareného vína je ideálna pre dvoch až štyroch ľudí. Varené víno sa pripravuje neuveriteľne ľahko a rýchlo naplní váš domov dokonalou sviatočnou vôňou.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na varené víno

  • 2 malé pomaranče  
  • 1 fľaša vína Merlot prípadne Cabernet Sauvignon 
  • 60 ml brandy 
  • 1 – 2 PL medu 
  • 2 celé tyčinky škorice 
  • 3 hviezdičky badiánu
  • 4 celé klinčeky 

Postup prípravy vareného vína

  1. Jeden pomaranč nakrájame na kolieska a druhý prekrojíme na polovicu. Kolieska pomarančov vložíme do hrnca a z polovíc pomaranča vytlačíme do hrnca šťavu.  
  2. Potom prilejeme víno, brandy, 1 PL medu, tyčinky škorice, badián a klinčeky. Zahrievame na strednej teplote asi 5 minút. Keď sa začnú tvoriť menšie bubliny, tak teplotu znížime na najnižšiu.  
  3. Ochutnáme a ak nie je dosť sladké pridáme ďalšiu PL medu a pokračujeme v zahrievaní ďalších 5 – 10 minút, podľa chuti.  
  4. Podávame s krájaným ovocím, kúskami škorice a celými brusnicami.  
REKLAMA
18x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *