Reklama
Dezerty

Včelie úliky – originálny recept

Reklama

Včelie úliky alebo aj osie hniezda sú jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných koláčikov na Slovensku a v Českej republike. Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a ich vnútro je naplnené lahodným rumovým krémom.

Ingrediencie

  • 240 g detských piškót
  • 150 g práškového cukru
  • 130 g masla
  • 2 PL kakaa (voliteľné)
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL rum
  • 4 PL mlieko

Plnka

  • 100 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • Mlieko
  • rum
  • Vanilkový puding
  • Celé piškóty

Postup prípravy

  1. Do misy si dáme rozmixované piškóty, cukor, maslo, kakao, vanilkový cukor, rum a mlieko a vypracujeme kompaktné cesto.
  2. Na plnku si najskôr uvaríme vanilkový puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom a potom zašľaháme ochladnutý vanilkový puding a rum. Úliky môžeme plniť aj napríklad salkom alebo vaječným likérom, ale v tomto prípade je potrebné dať cesto aj na spodok, aby likér nerozmočil piškótu.
  3. Reklama
  4. Formičky na úliky si môžeme vysypať práškovým cukrom, aby sa ľahšie vyklápali. Pripraveným cestom naplníme úlik, zo spodku spravíme do neho dierku na náplň napríklad koncom varešky a úlik naplníme. Na spodok dáme piškótu a úlik je hotový.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023