Preskočiť na obsah

Včelie úliky, originálny recept

Včelie úliky - originálny recept

Včelie úliky alebo aj osie hniezda sú jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných koláčikov na Slovensku a v Českej republike. Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a ich vnútro je naplnené lahodným rumovým krémom.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na včelie úliky

  • 240 g detských piškót 
  • 150 g práškového cukru 
  • 130 g masla 
  • 2 PL kakaa (voliteľné) 
  • 1 vanilkový cukor 
  • 4 PL rum 
  • 4 PL mlieko 

Plnka

  • 100 g masla 
  • 80 g práškového cukru 
  • Mlieko 
  • rum 
  • Vanilkový puding 
  • Celé piškóty 

Postup prípravy včelých úlikov

  1. Do misy si dáme rozmixované piškóty, cukor, maslo, kakao, vanilkový cukor, rum a mlieko a vypracujeme kompaktné cesto.  
  2. Na plnku si najskôr uvaríme vanilkový puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom a potom zašľaháme ochladnutý vanilkový puding a rum. Úliky môžeme plniť aj napríklad salkom alebo vaječným likérom, ale v tomto prípade je potrebné dať cesto aj na spodok, aby likér nerozmočil piškótu.  
  3. Formičky na úliky si môžeme vysypať práškovým cukrom, aby sa ľahšie vyklápali. Pripraveným cestom naplníme úlik, zo spodku spravíme do neho dierku na náplň napríklad koncom varešky a úlik naplníme. Na spodok dáme piškótu a úlik je hotový. 
REKLAMA
17x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *