Preskočiť na obsah

Mandľové vianočné pečivo, zdravý recept

Mandľové vianočné pečivo - zdravý recept

Mandľové mesiačikové sušienky sú perfektným sústom na čajový večierok alebo ku poobednej kávičke. Tiež by nemali chýbať na žiadnom sviatočnom stole.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na mandľové vianočné pečivo

  • 230 g masla izbovej teploty 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • 1 ČL mandľového extraktu 
  • 360 g hladkej múky 
  • 115 g mandľovej múky alebo mletých mandlí 
  • práškový cukor na posypanie 

Postup prípravy mandľového vianočného pečiva

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si vyšľaháme maslo s cukrom asi 3 minúty, potom zašľaháme vanilkový a mandľový extrakt. Pridáme múku a mandľovú múku a poriadne premiešame. 
  2. Z cesta si odoberieme asi 1 PL a vytvarujeme ho do tvaru mesiaca alebo rožku, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto spracujeme všetko cesto. 
  3. Pečieme 15 – 20  minút, kým nebudú rožky zlatisté. Po dopečení ich posypeme alebo obalíme v práškovom cukre a necháme vychladnúť.  
REKLAMA
13x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *