Preskočiť na obsah

Najlepší vianočný punč, alkoholický recept

Najlepší vianočný punč - alkoholický recept

Viete si predstaviť Vianoce bez lahodného a teplého punču? Ak nie, tak sme pre vás pripravili tento jednoduchý a výborný recept, s ktorým sa vaše sviatky stanú ešte o niečo príjemnejšie.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na vianočný punč

  • 1 l čaju s vianočnou príchuťou 
  • 1 l červené polosladké víno 
  • 2 PL vanilkového cukru 
  • 150 ml rumu 
  • 2 tyčinky škorice 
  • 7 klinčekov 
  • ½ Vanilkový struk 
  • Mrazené lesné ovocie, jablko prípadne pomaranč 

Postup prípravy vianočného punču

  1. Uvaríme si čaj podľa chuti ( ideálne vianočné príchute),  ovocie nakrájame na malé kocky a vložíme ho do hrnčekov na punč.  
  2. Do hrnca nalejeme víno, rum a čaj a zohrievame na teplotu tesne pod varom. Pridáme škoricu, klinčeky, vanilkový cukor a vložíme vanilkový struk. Poriadne premiešame, prípadne dosladíme podľa chuti a nalejeme do pripravených hrnčekov s ovocím.  
REKLAMA
13x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *