Vyskúšajte tento rýchly recept na lahodné vínové koláčiky, ktoré sú vhodné na vianočný stôl.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na vínové koláčiky
- 300 g hladkej múky
- 250 g masla
- 7 PL bieleho vína
- 3 bal vanilkový cukor
- Práškový cukor na obaľovanie
Postup prípravy vínových koláčikov
- Do misy preosejeme múku, pridáme víno a zmäknuté maslo. Rukami alebo v kuchynskom robote vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
- Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.
- Cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľku zmäknúť pri izbovej teplote. Potom z neho vyvaľkáme tenký plát (0,3 mm) a vykrajujeme menšie tvary.
- Pečieme asi 10 minút a po dopečení necháme pár minút chladnúť na plechu.
- V menšej miske si zmiešame vanilkové cukry s práškovým cukrom a poriadne v ňom obalíme ešte teplé koláčiky.