Preskočiť na obsah

Jemné vínové koláčiky, najlepší recept

Jemné vínové koláčiky - najlepší recept

Vyskúšajte tento rýchly recept na lahodné vínové koláčiky, ktoré sú vhodné na vianočný stôl.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na vínové koláčiky

  • 300 g hladkej múky  
  • 250 g masla 
  • 7 PL bieleho vína 
  • 3 bal vanilkový cukor 
  • Práškový cukor na obaľovanie 

Postup prípravy vínových koláčikov

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme víno a zmäknuté maslo. Rukami alebo v kuchynskom robote vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.  
  2. Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  3. Cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľku zmäknúť pri izbovej teplote. Potom z neho vyvaľkáme tenký plát (0,3 mm) a vykrajujeme menšie tvary. 
  4. Pečieme asi 10 minút a po dopečení necháme pár minút chladnúť na plechu.  
  5. V menšej miske si zmiešame vanilkové cukry s práškovým cukrom a poriadne v ňom obalíme ešte teplé koláčiky.  
REKLAMA
10x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *